Dizajni Grafik – ECDL – WebDizajn

0
6701
DIZAJNI GRAFIK

Dizajni Grafik - kopertina 1

Parimet e Dizajnimit
Adobe InDesign CC
Adobe Photoshop CC
CorelDraw X6

Dhuro me PayPal

Dizajni Grafiklibër për dizajnin e medias së shkruar dhe ilustrimet grafike

Libri Dizajni Grafik mund të përdoret nga studentët e dizajnit, gazetarisë dhe të komunikimit, për leksionet e dizajnit dhe faqosjen e medias së shkruar, por edhe për vetëstudim nga njerëz të pasionuar pas dizajnit, ose që merren me dizajnin. Gjatë përdorimit të programeve të ndryshme, fitohen shprehi përdorimi, që të duhen në kryerjen e punëve të caktuara dhe njohuritë e sqaruara në libër, klasifikojnë kështu një referencë të vlefshme të veprimeve dhe teknikave kryesore, që kryhen në programet përkatëse, për të marrë edhe rezultatin e dëshiruar.

ECDL 2013

ECDL - 2013 - kopertina 1
Njohuri mbi ICT-në
Microsoft Windows 8.1 (Windows 10 in PDF)
Microsoft Word 2013
Microsoft Excel 2013
Microsoft Access 2013
Microsoft PowerPoint 2013
Internet & Microsoft Outlook 2013

ECDL 2013Dëshmia Europiane e Aftësisë në Kompjuter

Libri ECDL 2013 është një libër përgatitor për testin standard të njohurive bazë në kompjuter, që kërkohet nga ECDL Albania (www.ecdl.al) – si pjesë e testeve kompjuterike, të kërkuara nga Bashkimi Europian. Libri përbëhet nga 7 modulet e lartpërmendura, të kërkuara nga testi i njohurive bazë, i cili i jep përgjigje të gjitha pyetjeve të kërkuara gjatë këtij testimi.

Siç mund të shikohet, programet që janë përdorur në hartimin e librit, janë programet e fundit të paketës Microsoft Office 2013 si dhe Windows 8.1 dhe të teknologjisë së informacionit e komunikimit.

Blej sigurt me PayPal
Paguaj me PayPal

Patenta e Kompjuterit

— për të gjithë
[ bazuar në Windows XP dhe Microsoft Office XP ]

Kurs i shpejtë në Patentën e Kompjuterit (PC)Ushtrime dhe shembuj

Modulet që mbulohen:

Metodika I

1. Njohuri themelore mbi Teknologjinë Informatike(TI)

Patenta e kompjuterit 1-3
Sipërfaqja e ndërveprimit – Sistemi i drejtimit dhe programet – Ruajtja e të dhënave – Multimedia dhe hiperteksti – Hardware dhe Software – Kompjuteri dhe zhvillimi teknologjik – Zyra e re – Sistemet informatike dhe industria – Sistemet informatike për mësimdhënie – Kompjuteri në shtëpi – Regjistrat informatikë dhe shoqëria e informacionit – Kompjuteri, mjedisi dhe siguria e të dhënave – Komunikimi i të dhënave dhe interneti, etj.

2. Kompjuteri (PC) dhe sistemi i drejtimit Windows XP

Butonat, menytë dhe kutitë e dialogut – Dritaret – Kompjuteri im – Dosjet dhe filet – Eksploruesi – Përshtatja e Windows XP – Peneli i kontrollit – Printerat, etj.

3. Programi i shkrimit – Word XP

Fillo programin – Pamja e tekstit – Hapja dhe ruajtja e dokumentave – Tipet e shkrimit – Shënjimi dhe korrigjimi – Zhvendosja dhe kopjimi – Tabelorët dhe anësoret – Kryeradha dhe rregullimet me pika – Ndarja e fjalëve dhe kontrolli i drejtshkrimit – Tabelat, etj.

Përmbajtja – Hyrje (moduli 1-3)
Përmbajtja – Hyrje (moduli 4-7)

Metodika II

4. Programi i llogaritjes – Excel XP

Patenta e kompjuterit 4-7
Linjat e butonave – Dosjet e projektit – Shkruaj tekst – Seritë – Radhët dhe kollonat – Zona e qelizave – Renditja e të dhënave – Formatimi i të dhënave – Mbrojtja e llogarisë – Printimi i llogarisë – Funksionet – Adresat absolute – Formulat – Diagramat – Tekstet sqaruese për diagramat – Diagramë me të dhëna të shpërndara – Ndryshimi i tipit të diagramës – Disa seri të dhënash në diagramë – Diagramë me kurbaturë – Diagramë rrethore – Printimi i diagramës – Seri dhe tipe diagramash – Integrimi apo lidhja e të dhënave, etj.

5. Databazat – Access XP

Një databazë – Korrigjo të dhënat – Përdor guidën e një tabele – Përdor një databazë – Formularët – Pyetsorët – Kërkimi – Zgjedhja e të dhënave – Raportet, etj.

6. Prezantimi dhe vizatimi – PowerPoint XP

Shkruaj tekst – Futni ClipArt – Futni një objekt nga Excel – Futni diagramë organizimi – Vizato objekte – Koka dhe këmba – Objektet në master – Modelet – Shfaqja e imazheve rrëshqitës – Efektet – Animacione teksti – Përcaktimet kohore – Shfaq prezantimin – Printo prezantimin, etj.

7. Posta Elektronike – Outlook Express

Filloni Outlook Express – Dërgoni mesazh – Lexoni mesazh – Përgjigjuni një mesazhi – Bashkangjitni file – Hapni dosje – Renditni mesazhet – Fshini mesazhet – Përcillni një mesazh, etj.

Çmimet
Metodikat elektronike:

Metodikat elektronike në PDF kushtojnë nga $ 5,- (dollarë amerikanë, ose €-Euro) secila, ndërsa një modul në vetvete kushton 2 $ (ose €). Versioni elektronik, i cili ju dërgohet me e-mail pas pagesës, mund të hapet me Acrobat Reader.

Metodikat e printuara:

Nëse doni që Metodikat t’ju dërgohen në formë të printuar, atëherë ato kushtojnë dyfishin e çmimit elektronik, pasi vetë kopjimi kushton rreth 5 $ (ose €) për secilën, plus çmimin që kushton dërgesa me anë të postës. Pra çmimi do jetë: 10 $ (ose €) + çmimi i dërgesës.

Pagesa mund të bëhet me kartë krediti me PayPal, me Western Union, ose duke dërguar paratë me çek në adresën:

Arben Çokaj
Goldbergweg 62
D-60599 Frankfurt am Main
Germany

WebDizajn

— për të gjithë
Kjo metodikë është e ndarë në dy pjesë, si dhe ka disa file ushtrimesh, të cilat duhet të merren në internet:
kliko këtu – web.zip

Pjesa 1

Në këtë metodikë prej 100 faqesh përfshihen tre programe kryesore të WebDizenjos, Macromedia HomeSite 5, i cili bazohet kryesisht në dizenjon e faqes me anë të kodeve HTML; Macromedia DreamWeaver MX, i cili bazohet kryesisht në ndërtimin e dizenjos përmes pamjes grafike – është programi më i përdorshëm në tregun e programeve profesionale të WebDizenjos; Microsoft FronPage, i cili është programi më i thjeshtë i WebDizenjos (dhe më i liri), që bazohet kryesisht në metodën grafike. Ky program është mirë të njihet, pasi shumë servera lejojnë depërtimin e programit direkt në servër dhe editimin e faqes on-line (në linjë).

Pjesa 2

Sqarojmë gjithashtu metodën e kalimit të fileve në server me FTP (File Transport Protocol), me ndihmën e programit Total Commander, i cili gjendet për më tepër edhe në gjuhën shqipe.

Trajtimi i fotografive bëhet me ndihmën e një programi të thjeshtë, por mjaft praktik, që quhet Paint Shop Pro, dhe në fund metodika mbyllet me një Fjalor të shkurtër Interneti.

LINI NJË KOMENT

Ju lutem, lini komentin tuaj!
Ju lutem, futni emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.