Total Commander në shqip

0
6857
Total Commander në shqip

[ Notepad++ në shqip ]

Total Commander në shqip
Referencë
Total Commander më gjerë
Total Commander – FTP
Total Commander – kombinim tastesh

Total Commander është një program i vogël, por mjaft efektiv, që përfshin komandat kryesore të programit të operimit Microsoft Windows. Paraqitja e tij në dy dritare është e qartë (si më sipër) dhe përdorimi i tij mjaft i lehtë. Kalimet në komandat e DOS dhe anasjelltas janë të shpejta dhe mjaft të përdorshme. Në bashkëpunim me C. Ghisler & Co në Zvicër, programi është përkthyer në shqip. Në të djathtë po japim disa nga menytë!

Këtu janë disa tipare të Total Commander

Karakteristika të përgjithshme:

 • Të dy versionet 32 bit dhe 64 bit janë të vlefshme!
 • Ka hyrje të drejtpërdrejtë në Rrjetin Fqinjësisë
 • Mbështet metodën Drag & Drop (tërhiq & lësho) me Explorer/Desktop etj.
 • Linja e komandës për fillimin e programeve me parametra, thjeshtë duke shtypur emrin e programit ose duke shtypur CTRL+ENTER ose CTRL+SHIFT+ENTER.
 • Linjë të konfigurueshme të butonave dhe Meny e fillimit (komanda të përcaktuara nga përdoruesi) për të vendosur programet e përdorura shpesh në DOS ose Windows në një meny drop-down (lësho-poshtë). Dosja aktuale dhe/ose filet nën kursor, mund të jepen për aplikacionin.
 • Menyja kryesore e konfigurueshme.
 • Shfaqësh filesh të ndërtuar (Lister) për të parë filet e çdo madhësie në formatin hekzadecimal, binar ose tekst, duke përdorur setin e karaktereve ASCII-(DOS) ose ANSI-(Windows). Gjerësia e linjës dhe madhësia e shkronjave tani mund të ndryshohet. Ju mund të shihni edhe filet brenda arkivave!
  E re: Mbështetje për formatin Unicode UTF-8.
 • Pamje e Bitmap në Lister (listues), formate të tjera përmes IrfanView (shiko Addons në www.ghisler.com).
 • Shfaqës HTML- dhe Unicode- në Lister (listues).
 • Funksioni i transferimin të portës paralele (lidhje direkte me kabëll), punon ndërmjet Win95/98/NT/2000/3.1 dhe DOS!

 • Pamje e miniaturave shfaq shikim paraprak të imazheve në listat e fileve.
 • Pamja e kolonave të përshtatura lejon për të shfaqur detajet shtesë të fileve.
 • Mjet Multi-riemërim për të riemëruar filet e shumta me rregulla specifike, ose duke korrigjuar emrat në një editor teksti.
 • Total Commander vjen në gjuhët e mëposhtme: shqip (BMC), anglisht, gjermanisht, frëngjisht, italisht, danisht, suedisht, norvegjisht, holandisht, spanjisht, çekisht, rusisht, polonisht, hungarisht, dhe tani edhe në hebraisht, greqisht, afrikançe, katalane, turke dhe ukrainase!
 • Ndihma është në dispozicion në gjuhën angleze, gjermane dhe frënge (veç e veç).

Trajtimi i fileve:

 • Kopjimi i zgjeruar, lëvizje, riemërimin dhe fshirje e gjithë strukturave (Mundëson fshirjen e dosjeve “të plota”).
 • Krahason filet nga përmbajtja, tani me redaktor teksti të ndërtuar.
 • Sinkronizon dosjet (me nëndosjet), ose një dosje me një fil ZIP.
 • Kodon/Dekodon filet në formatin UUE, XXE dhe MIME.
 • Ndan/Kombinon filet e mëdha.
 • Kërkon për file të dyfishta.

 • Shfaq/zgjedh filet me model kërkimi specifik, madhësinë, datën ose përmbajtjen.
 • Rikthe përzgjedhjen siç ishte para veprimit të fundit të filit (NUM /).
 • Funksion i zgjeruar i kërkimit, me kërkim të plotë të tekstit në ndonjë fil përmes disqeve të shumta, madje edhe brenda arkivit.
 • Mjet multi-riemërimi: Lejon që të riemëroni file të shumta me një hap (Hotkey: Ctrl+M)
 • Dialogu i mbishkrimit lejon për të shfaqur imazhe për inspektim dhe fushat e përshtatura.
 • Punom me modelin e Windows Vista me të drejtat e përdoruesit (mbron llogarinë e përdoruesit)

Klient FTP:

 • Klient FTP i ndërtuar, që mbështet serverat publike FTP, dhe disa mainframes.
 • Proxy FTP dhe WWW për lidhjet me FTP; SOCKS4+5 e re gjithashtu.
 • FXP: Dërgon file direkt nga një server në distancë në një tjetër.
 • Rifillon shkarkimet e abortuara.

 • Shton file në listën e shkarkimit (me anë të menysë së përmbajtjes) i shkarkon më vonë.
 • Shkarko në sfond (fije e ndarë).
 • FTP e sigurtë mbi SSL/TLS, fut URL si vijon: ftps://ftp.servername.com.
 • Duhet dlls të OpenSSL nga www.openssl.org.

Trajtimi i Arkivave:

 • Arkivat trajtohen si nëndosje. Mund të kopjoni file me lehtësi në dhe nga arkivat. Programi i përshtatshëm i arkivimit thirret automatikisht: pkzip, arj, lha, rar, ace dhe uc2b mbështeten të gjitha.

 • Paketues ZIP-compatible të ndërtuar, mbështet emra të gjatë! Ky paketues bazohet në ZLIB by Info-Zip.
 • Depaketues të brendshëm për formatet ZIP, ARJ, LZH, TAR, GZ, CAB, RAR dhe ACE.
 • Paketues shtesë mund të shtohet si plugins (shtojca). Shiko faqe Addons.
 • Paketon arkivat e mëdha në sfond (fije e ndarë).
 • Kopjon filet direkt nga një arkiv në tjetrin.

Total Commander në SHQIP

 • Lexo më parë filin e ndihmës në gjuhën shqipe: Lexo.txt

Për ta instaluar Total Commander në kompjuter, shkarko (Download) programin nga faqja www.ghisler.com dhe instaloje atë. Programin e paregjistruar keni të drejtë ta përdorni vetëm një muaj.

Instalimi i gjuhës shqipe

Shkarko filet e gjuhës shqipe direkt nga Shqip (tcmd_alb.zip), ose nga
Albanian – by Arben Çokaj” (wcmd_alb.zip). Kliko mbi filin auto-ekzekutues wcmd_alb.zip dhe instalimi i gjuhës shqipe do të kryhet duke ndjekur procedurën.
Ose nëse nuk ndodh instalimi automatik, depaketo dhe kopjo 3 filet Wcmd_alb.lng, Wcmd_alb.mnu dhe Wcmd_alb.inc në dosjen C:\totalcmd\LANGUAGE
(Si rregull: C:\Program Files\totalcmd\LANGUAGE).

Pastaj në menynë e Total Commander (bëhet fjalë për versionin anglisht) shko e zgjedh gjuhën shqipe në këtë mënyrë:

Në Linjën e menysë zgjedh Configuration -> Options... dhe në dritaren që hapet, në listën e krahut të majtë, shkon e klikon tek Language, si në figurën më poshtë, dhe në dritaren djathtas zgjedh Albanian (shqip) (Wcmd_alb.lng)

Total Commander në shqip[ ose ndryshe me: Start – Change Main Menu – Language: Albanian (shqip) (Wcmd_alb.lng). ]
Kliko OK ose Apply. Komandat e menysë dhe programit kthehen menjëherë në shqip.
Punë të mbarë!

  MUND TË SHKARKONI GJITHASHTU:
 • Plugins diskdir, i cili krijon lista filesh.
 • Programin lister32, që shfaq filet më të përdorshëm.
 • Librarinë wcicolib, me ikona shumëngjyrëshe.

Notepad++ në shqip

 

Notepad++ në shqipKliko për ta zmadhuar

Një program interesant, paksa më i avancuar se Notepad, dhe që kryen më shumë funksione, Notepad++, me autor inxhinierin e programeve Don Ho, është përkthyer në shqip gjithashtu. Po shikojmë mundësinë e integrimit të gjuhës shqipe, përkthimin e plotë, në versionet e ardhshme të këtij programi, krahas gjuhëve të tjera. Vizitoni për më tepër uebfaqen e programit: Notepad++.

Deri atëherë, shkarko gjuhën shqipe këtu!

LINI NJË KOMENT

Ju lutem, lini komentin tuaj!
Ju lutem, futni emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.